De Klepperhoeve maakt bij het aanbieden van haar diensten vanaf de website gebruik van cookies. Wij hechten waarde aan de bescherming van uw privacy. Informatie over bezoeken aan kinderboerderij-middelburg.nl wordt alleen gebruikt ter ondersteuning van technische beslissingen. Via onze website worden cookies geplaatst voor het bijhouden van statistieken. Wij gebruiken de statistieken om u in de toekomst beter van dienst te zijn.

 Instagram pagina

Mogelijke schoolreisjes

Op zoek naar een leuke, niet vaak voorkomende schoolreis? Dat kan op de kinderboerderij!
Bekijk hieronder alle mogelijkheden:

Entree  € 1,50 p/k
Zoekspeurtocht - +- 30 min  € 1,00 p/k (excl. entree)
Poepieleuke-speurtocht - +- 1 uur

 € 2,00 p/k (excl. entree)
Speurtocht "Het Klompenpad" - +- 1 uur  € 2,00 p/k (excl. entree)
Knutselen - +- 30 min  v.a. € 1,50 tot € 5,00
Rondleiding met dieren knuffelen - max. 45 minuten
(alleen mogelijk bij voldoende personeel)
Max. 15 deelnemers per rondleiding
 € 3,50 p/k (excl. entree)
Ponyritje - max. aantal kinderen in overleg
(alleen mogelijk bij voldoende personeel)
 € 1,50 p/k (excl. entree)
Dieren verzorgen - max. 45 minuten
(alleen mogelijk bij voldoende personeel)
Max. 10 deelnemers per activiteit
 € 3,50 p/k (excl. entree)

Toelichting schoolreizen
Wilt jouw school bij ons op de kinderboerderij op bezoek komen? Dat kan! De kinderboerderij is door de weeks voor regulier publiek vanaf 10:30 uur geopend. Maar wist je dat scholen en groepen al eerder welkom zijn? Jullie zijn vanaf 9:30 uur van harte welkom!

In de maanden april t/m juni is het erg druk, dus reserveer op tijd. Reserveren* kan per telefoon;
bel naar 0118-627142 of mail naar; activiteiten@kinderboerderij-middelburg.nl

Onze schoolreizen zijn voor zowel de onderbouw, middenbouw en bovenbouw geschikt. De duur per schoolreis is rond 1 – 1,5 uur per groep, uiteraard met het spelen op het erf en het kijken bij alle dieren kan de schoolreis zo lang duren als de school wilt. Het meenemen van eten en drinken is toegestaan, ook kan de kinderboerderij eten en drinken verzorgen.

Koffie/thee per kopje  € 2,00
Koffie kan /thee kan (10 kopjes)  € 10,00
Ranja  € 0,50
Ranja kan (10 glazen)  € 3,50
Chips-, snoepzakje of ijsje  v.a. € 1,00
Cake (p/s)  € 5,00

Verder is het leuk om te weten dat er naast de kinderboerderij een speeltuin zit, wellicht leuk om te combineren. 

*Om de reservering van de schoolreis te bevestigen vragen wij de schoolreis vooraf te betalen. Als de toegezonden factuur niet voldaan wordt binnen 7 dagen na factuurdatum vervalt de reservering van de schoolreis. Mochten er meer leerlingen tijdens de schoolreis meekomen dan afgesproken zullen wij op een later moment een extra factuur toesturen voor deze leerlingen. Bij annulering van een aantal leerlingen en/of de gehele schoolreis vindt er geen restitutie plaats, m.u.v. weersomstandigheden als code geel, oranje of rood wordt er 80% van het totaal bedrag gecrediteerd. Enkel bij annulering door de kinderboerderij wordt het totaal bedrag gecrediteerd. Verplaatsen van de datum is uiteraard mogelijk mits onze agenda dit toelaat.

Zoekspeurtocht
In kleine groepjes (advies rond de 6 tot 8 leerlingen) wordt er gezocht naar dieren of plaatsen op de kinderboerderij waarmee de groepjes kennis maken met onze boerderij en de dieren. Kan jouw groepje alles vinden? Vooral voor de onderbouw (én een peutergroep) is de zoekspeurtocht zeer geschikt, de speurtocht duurt rond de 30 minuten. Hierna is er volop tijd om te spelen op ons erf.
~ Zonder begeleiding boerderijmedewerker ~

Poepieleuke-speurtocht
Je raadt het al, een speurtocht waar draait om het thema poep. Hoe leuk is dat!? In kleine groepjes (advies rond de 6 tot 8 leerlingen) gaan de leerlingen op zoek naar drollen welke verspreid ophangen over de hele kinderboerderij. Uiteraard wordt er niet gezocht naar echte drollen maar naar "neppe" drollen, welke in allerlei kleuren zijn afgebeeld. Bij elke drol is er een opdracht waarbij je je stinkende best moet doen, vindt jouw groepje alle drollen? De Poepieleuke-speurtocht is het meest geschikt voor de onderbouw en middenbouw. Deze speurtocht duurt +- 1 uur.
~ Zonder begeleiding boerderijmedewerker ~

Speurtocht "Het Klompenpad"
Onze boeren en boerinnen zijn hun klompen verloren op de kinderboerderij, helpen jullie ons met zoeken?
In kleine groepjes (advies rond de 6 tot 8 leerlingen) zoeken jullie mee over de hele kinderboerderij. In de klompen vinden jullie leuke opdrachten en vragen. Het is een doe-activiteit waarbij er op een speelse wijze informatie wordt verkregen over onze boerderijdieren. Het "Klompenpad" is geschikt voor zowel de onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Deze speurtocht duurt +- 1 uur.
~ Zonder begeleiding boerderijmedewerker ~

Knutselen
Komen jullie gezellig tussen onze konijntjes knutselen in de grote schuur? Of schilder buiten bij het Klepper-café de leukste knutselfiguren!
Er is keuze uit verschillende figuren:
- Pokémon
- Boerderijdieren
- Unicorn
- Piraat
- Prinses
- Dino
& meer! Bekijk hier onze knutselfiguren

Knutselen kan al vanaf € 1,50 op de boerderij, of neem de knutselwerkjes mee naar school om ze daar te versieren.

Speciaal voor scholen:
het paard rennend + het paard springend + het schaap
voor € 3,25 per stuk.

Rondleiding
Onze boer(in) zal in max. 45 minuten per groep van maximaal 10 leerlingen een rondleiding geven over onze boerderij. Hierbij krijgen de leerlingen informatie over onze kinderboerderij en komen de leerlingen leuke feiten te weten over de dieren. Uiteraard gaan we ook bij de dieren in het verblijf om ze te knuffelen en mits mogelijk te voeren. Een rondleiding is zeer geschikt voor de middenbouw en bovenbouw.
~ Met begeleiding boerderijmedewerker ~Ponyritje

Laat de leerlingen zich voelen als echt amazones & cowboy's! Reserveer een ritje op de pony voor jouw leerlingen en zij zullen de tijd van hun leven hebben! Een ponyritje, waarbij we één rondje rijden, is voor elke leeftijd mogelijk. Uiteraard begeleidt de boer(in) de pony en loopt er een extra begeleider mee voor de ruiter vast te houden. Een ponyritje is op eigen risico, een cap is verplicht (deze is aanwezig op de kinderboerderij).
Let op: dichte schoenen zijn verplicht, geen slippers/open schoenen aan rond de pony
~ Met begeleiding boerderijmedewerker ~

Dieren verzorgen
Willen jouw leerlingen alles leren over de verzorging van een boerderijdier? Dat kan bij ons op de boerderij!
In groepjes van max. 10 leerlingen gaan jullie samen met de boer(in) een dierenverblijf schoon, de dieren voeren en is er tijd om te knuffelen en (mits mogelijk) te borstelen. Een dierverzorgingsles duurt max. 45 minuten, welke het meest geschikt voor zowel de onderbouw als de middenbouw en de bovenbouw.
~ Met begeleiding boerderijmedewerker ~

 

 

Verse scharreleieren

ScharreleierenU kunt bij ons verse scharreleieren kopen.
(Doos van 10 voor € 3,00)


Boerderijruimte te huur

Vier jouw verjaardag op de boerderij, huur één van de mooie ruimtes of boek een compleet verzorgd kinderfeestje!

Klik hier voor meer informatie over de kinderfeestjes of over de verhuur van de ruimtes.

Wist u dat?

U een boerderijdier kunt adopteren en u dan op een leuke manier de kinderboerderij steunt? Klik hier voor meer informatie

Direct contact

Kinderboerderij de Klepperhoeve
Meiveldpad 55
4336 XW Middelburg

tel. 0118627142
Email: info@kinderboerderij-middelburg.nl

 

Route

Klik hier voor uw routebeschrijving naar de kinderboerderij.